JONCKHEERE IR-ARCHITECTEN is een architectenbureau dat deel uitmaakt van een multidisciplinair bedrijvenkantoor dat sinds 1959 actief is.
In de loop der jaren hebben we een ruime ervaring ontwikkeld in nieuwbouw en renovatie.

  • Eengezinswoningen
  • Meergezinswoningen
  • Woonprojecten
  • Bedrijfsgebouwen
  • Kantoorgebouwen
  • Auto showrooms
  • Interieurvormgeving

Naast de specifieke opdracht van architect kunnen wij ook de verslaggeving energieprestatie-regelgeving (EPB), de verslaggeving ventilatie, de taken omtrent veiligheidscoördinatie en stabiliteitsberekeningen vervullen. Het maken van architecturale visualisaties gebeurt tevens intern.
Ons multidisciplinair team bestaat hiervoor uit ingenieur-architecten, ingenieurs bouwkunde, assistent architecten, interieur-architecten, energiedeskundigen, en veiligheidscoördinatoren. Bij zeer complexe dossiers wordt uitgekeken naar externe specialisten om het team te versterken.

De volledige werking van het bureau is geïnformatiseerd en geautomatiseerd. Reeds in 2009 maakte het bureau de overstap van Autodesk Autocad (2D) naar Autodesk Revit (3D). Op die manier worden projecten in een 3-dimensionale omgeving vormgegeven en krijgt de ontwerper en bouwheer een realistisch beeld van het toekomstig project. Hierbij wordt alle modelinformatie opgeslagen in één enkele, gecoördineerde database. Revisies en wijzigingen van de informatie worden overal in het model automatisch bijgewerkt.

Bij elk project wordt kosten-efficiënt gewerkt in functie van het vooropgestelde budget. Vereiste kwaliteit behalen door middel van een strakke opvolging der werken en realisatie binnen de afgesproken termijn zijn prioriteiten. De creatie van een mooi gebouw, op het gebouw afgestemde materialen en kleuren, een architecturale en stedenbouwkundige integratie in zijn omgeving en het geven van een identiteit aan elk gebouw zijn voor ons een blijvende uitdaging.